Τελευταία Νέα
Διεθνή

Plevneliev (πρόεδρος Βουλγαρίας): Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα άμεσα

Plevneliev (πρόεδρος Βουλγαρίας): Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα άμεσα
Προειδοποίησε, ωστόσο, για τις επιπτώσεις στη βουλγαρική οικονομία σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης 
Σίγουρος ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων για την ελληνική κρίση, εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevneliev.
«Συζήτησα για το θέμα αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες», ανέφερε, ειδικότερα, προσθέτοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες».
Παρά την αισιόδοξη εκτίμηση, ο βούλγαρος πρόεδρος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις στη βουλγαρική οικονομία, σε περίπτωση που η κατάσταση δεν εξελιχθεί θετικά.
«Στην περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης, η Βουλγαρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με άμεσες επιπτώσεις, παρότι δεν έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Plevneliev.
Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή, σχολιάζοντας ότι ο ίδιος συνεργάζεται στενά τόσο με τον πρωθυπουργό Boyko Borisov, όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Plevneliev συναντήθηκε και με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, και μάλιστα δύο φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης