Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Το 80% του πληθυσμού χρειάζεται την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

tags :
Υεμένη: Το 80% του πληθυσμού χρειάζεται την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
Στο έλεος του εμφύλιου η Υεμένη
Το 80% του πληθυσμού της Υεμένης, ή περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τη UNICEF, τη στιγμή που μαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούτι, αλλά και ο εμφύλιος πόλεμος.
Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια είναι αυξημένος κατά περίπου 5 εκατ. ανθρώπους σε σχέση με την τελευταία έκθεση του οργανισμού, την περασμένη εβδομάδα.
Για περισσότερες από 11 εβδομάδες η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι, την μαχητική ομάδα που κυριαρχεί στην Υεμένη, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο της χώρας στην εξουσία και να υποστηρίξει ντόπιους μαχητές να αντισταθούν στην προέλαση των ανταρτών σε πεδία μαχών σε όλη την χώρα.
«Ο de facto αποκλεισμός των λιμανιών της Υεμένης, παρά μια μικρή χαλάρωση, σημαίνει πως καύσιμα δεν φτάνουν στη χώρα.
Από την στιγμή που οι αντλίες είναι μηχανοκίνητες, αυτό συνεπάγεται πως περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό» υπογράμμισε ο Τζέρεμι Χόπκινς, αναπληρωτής αντιπρόσωπος της UNICEF.
Ακόμη και πριν το ξέσπασμα των μαχών, η UNICEF ανέφερε πως περίπου 10 εκατ. άνθρωποι στην Υεμένη είχαν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης