Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Οι πιστωτές πρέπει να δώσουν επιτέλους στην Ελλάδα αυτό που πραγματικά χρειάζεται

Süddeutsche Zeitung: Οι πιστωτές πρέπει να δώσουν επιτέλους στην Ελλάδα αυτό που πραγματικά χρειάζεται
Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι μπορούν να ανταλλάσσουν έγγραφα επ’ αόριστον, δεν λύνουν όμως έτσι το πρόβλημα
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι χρήματα, αλλά ιδέες για επιστροφή στην ανάκαμψη, επισημαίνει σε δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ).
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη νέα ελληνική πρόταση, που φέρεται να απέστειλε στους πιστωτές της η κυβέρνηση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι προσπαθεί «με υποσχέσεις, δεσμεύσεις, με ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα» να πείσει για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, τα λεφτά από μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς αυτό που πραγματικά χρειάζεται η χώρα, και λείπει από τις προτάσεις, που και οι δύο πλευρές καταθέτουν, είναι οι ιδέες για την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι στις διαπραγματεύσεις μπορούν να ανταλλάσσουν επ’ αόριστον έγγραφα, σχολιάζει η SZ, τα οποία όμως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.
Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα και πρέπει να της δώσουν, επιτέλους, οι πιστωτές, είναι, ακριβώς, ιδέες για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.
Μόνο έτσι θα καταφέρει να μειώσει τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, που πλήττουν ειδικά τη νέα γενιά, μόνο έτσι θα καταφέρει η χώρα να κερδίσει πίσω το δικαίωμα να ενεργεί με δική της ευθύνη.
Προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα είναι να υπάρχει αυτοπεποίθηση, παράγοντας που εκλείπει στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Αυτό που πρέπει να δώσουν οι εταίροι στην Ελλάδα είναι την προοπτική της ανάπτυξης, υποστηρίζει το δημοσίευμα, να ενισχύσουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα στη χώρα, κάτι που αν συμβεί θα ωφελήσει την Ευρώπη στο σύνολό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης