Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Θεωρώ πως η Ελλάδα εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Schulz: Θεωρώ πως η Ελλάδα εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Θεωρώ ότι η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η ευρωπαϊκή ενότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο κ. Schulz ρωτήθηκε, ειδικότερα, για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί «να σπάσει» την ευρωπαϊκή γραμμή και να μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, στις 18 Ιουνίου και τη συνάντηση, που θα έχει με τον Vladimir Putin.
«Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια είναι απλώς ορθόν να αναμένεται ότι θα δείξει και αυτή αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη», επεσήμανε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να προχωρούμε σε εικασίες και να “βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο”».
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις ιδιαίτερες της ευαισθησίες και μπορεί να ισχυρισθεί ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ρωσία», όπως η Ιταλία τονίζει τον ρόλο της ως μεσολαβήτρια χώρα και οικονομικό εταίρο της Ρωσίας.
Όμως, «η ενότητα, και ιδίως για έναν καλό σκοπό, αποτελεί σημαντικότερη ανταμοιβή», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης