Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση Obama: Ελλάδα και δανειστές να επιδείξουν ευελιξία - Δύσκολες οι πολιτικές αποφάσεις της Αθήνας

Νέα παρέμβαση Obama: Ελλάδα και δανειστές να επιδείξουν ευελιξία - Δύσκολες οι πολιτικές αποφάσεις της Αθήνας
Όλες οι πλευρές εργάζονται από κοινού και σκληρά για να υπάρξει συμφωνία
Ευελιξία εδώ και τώρα, τόσο από την πλευρά της Ελλάδας, όσο και από την πλευρά των δανειστών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama, σε μια ακόμη ηχηρή παρέμβασή του για το ελληνικό ζήτημα.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Βαυαρία, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7, o Aμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά πως Ελλάδα και δανειστές πρέπει να επιδείξουν ευελιξία προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση άμεσα.
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε πως οι Έλληνες θα πρέπει να αναγκαστούν να λάβουν δύσκολες και σκληρές πολιτικές αποφάσεις.
"Όλες οι πλευρές εργάζονται από κοινού και σκληρά για να υπάρξει συμφωνία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Obama.
Η νέα παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, σαφής ένδειξη ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πορεία του ελληνικού ζητήματος, καθιστώντας επιτακτική την άμεση λύση του.
Υπενθυμίζεται εδώ πως, μόλις χθες Κυριακή 7 Ιουνίου, την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη μοιράστηκαν στη Βαυαρία, στο περιθώριο των εργασιών της G7, ο Aμερικανός πρόεδρος B. Obama και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα δήλωσε χθες πως είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέλνει ισχυρά μηνύματα ότι θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Ο Obama και η Merkel συζήτησαν το θέμα της Ελλάδας στη διμερή συνάντησή τους, ενώ συμφώνησαν πως η χώρα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Obama είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα μπορέσουν να χαρτογραφήσουν αυτή την πορεία χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις αγορές.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης