Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Η Ιταλία είναι πια μέρος της λύσης του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομίας

Renzi: Η Ιταλία είναι πια μέρος της λύσης του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομίας
Μήνυμα τερματισμού της λιτότητας και ανάγκης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά με ανάπτυξη και επενδύσεις έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi από τη Βαυαρία, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 για το κλίμα
Μήνυμα τερματισμού της λιτότητας και ανάγκης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά με ανάπτυξη και επενδύσεις έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi από τη Βαυαρία, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 για το κλίμα.
Σε σχόλιο που ανάρτησε στο Twitter νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας είπε ότι «έκλεισε καλά σε κλίμα ανάπτυξης.
Η Ιταλία δεν είναι πια πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας αλλά μέρος της λύσης».
Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι «θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος».
Επίσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν» και πως : «Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα» αλλά «η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».
Ακόμα τόνισε ότι «η θέση της Ιταλίας είναι απολύτως σε ευθυγράμμιση με εκείνη των ΗΠΑ, χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις».
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa εμφανίστηκε φανερά ικανοποιημένος από τον πρώτο κύκλο εργασιών όπου μίλησε για την παγκόσμια οικονομία και την ανάγκη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αναφερόμενος στις επαφές του εκεί σχολίασε ότι «ήταν μια μεγάλη και σημαντική συζήτηση μεταξύ μας».
Κληθείς, δε, να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου «έχετε στριμώξει τη Μέρκελ;» απέφυγε να σχολιάσει και είπε ότι «σε εσάς πάντα αρέσει να συνθέτετε σε 140 χαρακτήρες…»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης