Διεθνή

Harper (πρωθ. Καναδά): Δεν υπάρχει θέση για τον Vl. Putin στη Σύνοδο Κορυφής του G7

Harper (πρωθ. Καναδά): Δεν υπάρχει θέση για τον Vl. Putin στη Σύνοδο Κορυφής του G7
Το όραμα του Putin για τη Ρωσία έρχεται σε σύγκρουση με τα κοινά ενδιαφέροντα του G7
Στη Σύνοδο Κορυφής του G7 συζητάμε σχετικά με τις κοινές αξίες και τα κοινά ενδιαφέροντα του δυτικού δημοκρατικού κόσμου, συζήτηση στην οποία δεν μπορεί να μετέχει ο ρώσος πρόεδρος, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Stephen Harper, στο πρακτορείο CNBC.
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει για κανένα λόγο θέση στο τραπέζι του G7 και πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανένας αρχηγός που θα υπερασπιζόταν την αντίθετη άποψη», τόνισε, ειδικότερα, ο Harper.
Στη συνέχεια κάλεσε ως χρήσιμες τις προσπάθειες της Καγκελαρίου Merkel να προσεγγίσει τον ρώσο ηγέτη, ώστε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως ο αποκλεισμός του Putin από τη Σύνοδο Κορυφής δικαιολογείται, καθώς το όραμά του για τη Ρωσία έρχεται σε σύγκρουση με τα κοινά ενδιαφέροντα του G7.
«Ο κ. Putin διοικεί ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα», συνέχισε ο πρωθυπουργός του Καναδά, «διοικεί μια οικονομία που κυριαρχείται από ολιγάρχες και εγκληματικές οργανώσεις».
Η ρωσική οικονομία δεν μοιάζει με τις δικές μας οικονομίες, δεν μοιράζεται τα κοινά μας ενδιαφέροντα και αξίες», σχολίασε, ακόμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης