Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αδύναμο δολάριο ωθεί ανοδικά την τιμή του πετρελαίου – Αύριο η συνεδρίαση-κλειδί του ΟΠΕΚ

Το αδύναμο δολάριο ωθεί ανοδικά την τιμή του πετρελαίου – Αύριο η συνεδρίαση-κλειδί του ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ, Ali al-Omair, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς θα επεκτείνεται η οικονομία
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λόγω του αδύναμου δολαρίου, αν και παραμένουν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης – κλειδί του ΟΠΕΚ, που θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent για παράδοση τον Ιούλιο σημείωσαν άνοδο κατά 0,2%, στα 63,90 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας τις πρότερες απώλειες που κατέγραφαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια του πετρελαίου West Texas για παράδοση τον Ιούλιο σημείωσαν άνοδο 0,3%, στα 59,83 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν και παρέμεναν υπό πίεση παρά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και έδειχναν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
«Αν και τα αποθέματα πετρελαίου έχουν υποχωρήσει για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιούλιο πέρυσι, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι θα καταγραφεί επιτάχυνση του ρυθμού μείωσής τους», σημειώνει η Kash Kamal, αναλύτρια ενέργειας της Sucden Financial.
Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στην αγορά στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, με τους υπουργούς Πετρελαίου των χωρών μελών του Οργανισμού να εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με την στρατηγική τους άντλησης περισσότερης ποσότητας πετρελαίου και τη μάχη τους για το μερίδιο αγοράς τους.
Σήμερα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Ali al-Omair, ανέφερε ότι η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς θα επεκτείνεται η οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης