Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους Έλληνες - Υποσχέθηκε παραμονή στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις

tags :
Schaeuble: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους Έλληνες - Υποσχέθηκε παραμονή στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις
«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως»
Για παραπλάνηση των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, ψέγοντας την ελληνική κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη χωρίς να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργούν λογικά.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε στις τελευταίες εκλογές τους Έλληνες ότι υπάρχει πιο απλός τρόπος να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.
Ότι δεν χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Schaeuble, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν αυτές οι υποσχέσεις.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο Schaeuble χαρακτήρισε πολύ κουραστικές τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι «η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Επίσης, ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην πραγματικότητα είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων».
Παράλληλα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ διεμήνυσε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια μεταξύ του ίδιου και της καγκελαρίου Merkel, σχετικά με την πιο σωστή λύση για την Ελλάδα, διαψεύδοντας ότι κρατά πιο σκληρή στάση από την ίδια σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, φέρεται να δήλωσε πως έχει καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχει δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της, ενώ αποκάλυψε ότι το 2012 ζήτησε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους ύψους 53%. «Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως "του σκληρού" απέναντι στην Αθήνα», κατέληξε ο Schaeuble.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης