Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη δικαιοσύνη ο Jean-Marie Le Pen κατά της κόρης του – Αμφισβητεί τον αποκλεισμό του από το Εθνικό Μέτωπο

Στη δικαιοσύνη ο Jean-Marie Le Pen κατά της κόρης του – Αμφισβητεί τον αποκλεισμό του από το Εθνικό Μέτωπο
Ο ιστορικός ηγέτης του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τις τελευταίες εμπρηστικές του δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα
Στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι προσέφυγε ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Jean-Marie Le Pen κατά της κόρης του Marine, αμφισβητώντας τον "αποκλεισμό" του από το Εθνικό Μέτωπο (FN).
«Αμφισβητώ τον αποκλεισμό μου ως μέλους και κατά συνέπεια την ερμηνεία του καταστατικού του κόμματος που μου στέρησε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου», δήλωσε ο 86χρονος πολιτικός στο Γαλλικό Πρακτορείο
Όπως έγινε γνωστό προσέφυγε στο δικαστήριο της Ναντέρ, όπου βρίσκεται η έδρα του κόμματος και μια πρώτη ακρόαση ορίστηκε για την 12η Ιουνίου, στην οποία δήλωσε ότι θα είναι «παρών».
Ο Jean-Marie Le Pen υπήρξε συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972 και ήταν ο ηγέτης του επί 40 χρόνια, μέχρι που παρέδωσε τα ηνία στην κόρη του το 2011.
Τον περασμένο Μάιο τέθηκε σε «διαθεσιμότητα» από το Εθνικό Μέτωπο (FN), με απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος. Αφορμή στάθηκαν οι τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε τον Απρίλιο για το Ολοκαύτωμα και το μεταναστευτικό, σε μια περίοδο που το κόμμα προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του τους χαρακτηρισμούς του "ξενοφοβικού" και "αντισημιτικού".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FN, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Le Pen ενώ θα αναθεωρηθεί και ο ρόλος του ως επίτιμου προέδρου.
"Αυτές είναι σταλινικές μέθοδοι, δεν είναι πολύ συνηθισμένες στη δεξιά", σχολίασε σήμερα ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης