Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malaysia Airlines: «Τεχνικά σε πτώχευση» - Μαύρα μαντάτα μετά τις δύο τραγωδίες

Malaysia Airlines: «Τεχνικά σε πτώχευση» - Μαύρα μαντάτα μετά τις δύο τραγωδίες
Σε περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας και έξοδο από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ για τρία χρόνια
Σε περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας και έξοδο από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ για τρία χρόνια οδηγείται η Malaysia Airlines στον απόηχο των δύο τραγωδιών του 2014, μια πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και μία στην Ουκρανία, ενώ όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των μαλαισιανών αερογραμμών Christoph Mueller η εταιρεία βρίσκεται «τεχνικά σε πτώχευση».
«Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση και η μείωση των αποδόσεων είχε αρχίσει πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014», δήλωσε την Κυριακή στους δημοσιογράφους ο Mueller.
Η εταιρεία θα υπαχθεί σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης 12 σημείων και κόστους 1,9 δισ. ευρώ και πρόκειται να χωριστεί σε δύο εταιρείες με έμφαση στις τοπικές πτήσεις.
Ωστόσο θα παραμείνει μέλος της συμμαχίας Oneworld alliance, που θα της επιτρέπει πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες.
Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων ύψους 96 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το όγδοο στη σειρά τρίμηνο απωλειών.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama και οι δύο τραγωδίες κόστισαν στην εταιρεία 634 εκατ. δολάρια.

www.banikngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης