Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, στις 5 Ιουνίου στο επίκεντρο

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, στις 5 Ιουνίου στο επίκεντρο
Η τιμή του Brent για τα συμβόλαια Ιουλίου διαπραγματευόταν στις αγορές της Ασίας στα 63,16 δολ. το βαρέλι
Ανοδικά κινούνταν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου νωρίς την Παρασκευή, υποβοηθούμενα από την πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και το πιο μαλακό δολάριο.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια Ιουλίου για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 0,97%, στα 58,39 δολάρια το βαρέλι και στη αγορά του Λονδίνου, τα συμβόλαια Ιουλίου του πετρελαίου Brent ενισχύονταν κατά 0,72%, στα 63,16 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου, κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 9,57 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα με τη Societe Generale, «με τη συνάντηση του ΟΠΕΚ να λαμβάνει χώρα στις 5 Ιουνίου και χωρίς να αναμένεται αλλαγή στην πολιτική του, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις παραγωγή στις ΗΠΑ και το κόστος παραγωγής».
Στην αγορά Nymex το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση περί το 3,2% τον Μάιο και το πετρέλαιο Brent περί το 6,2%.
Οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ της επόμενης εβδομάδας, με την πλειονότητα αυτών να μην εκτιμά αλλαγή όσον αφορά το «ταβάνι» παραγωγής 30 εκατ. βαρελιών ημερησίως που έχει θέσει ο Οργανισμός και δεδομένης της στάσης του να μην προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της για την υποστήριξη των τιμών του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης