Διεθνή

Η πτώση του γεν ωθεί ανοδικά το Χρηματιστήριο του Τόκιο – Καταγράφει το καλύτερο ανοδικό σερί εδώ και 30 χρόνια

Η πτώση του γεν ωθεί ανοδικά το Χρηματιστήριο του Τόκιο – Καταγράφει το καλύτερο ανοδικό σερί εδώ και 30 χρόνια
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα με κέρδη 78,88 μονάδες, ή 0,39%, διαμορφούμενος στις 20.551,46 μονάδες
Κέρδη για δέκατη συνεχή ημέρα σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο, καταγράφοντας έτσι το καλύτερο ανοδικό σερί από το 1988, ήτοι εδώ και περίπου 30 χρόνια, χάρη στην επίμονη πτώση του γεν έναντι του δολαρίου, αλλά και τις ανοδικές συνεδριάσεις την Τετάρτη σε Ευρώπη και Wall Street, σύμφωνα με ιάπωνες αναλυτές.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα με κέρδη 78,88 μονάδες, ή 0,39%, διαμορφούμενος στις 20.551,46 μονάδες, ενώ ο έτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο κατά 11,43 μονάδες ή 0,69%, μέχρι τις 1.672,76 μονάδες.
Ο κλάδος των τραπεζών ήταν αυτός που ηγήθηκε της ανόδου, ακολουθούμενος από αυτόν των ελαστικών.
Το Χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε ανοδικά, οδηγούμενο εκ νέου από την πτώση του γεν έναντι του δολαρίου, που κάποια στιγμή ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 124 γεν, κάτι που υποδηλώνει το χαμηλότερο επίπεδο για το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου από το 2002.
Έτσι, ο δείκτης Nikkei συμπλήρωσε τη δέκατη ανοδική συνεδρίαση, επιτυγχάνοντας το καλύτερο ανοδικό σερί από το αντίστοιχο που είχε καταγραφεί μεταξύ 10 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου του 1988, όταν κινούνταν ανοδικά επί 15 συνεχείς συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Hiroichi Nishi της SMBC Nikko Securities, «η ιδέα ότι η ανατίμηση του δολαρίου υποστηρίζεται από την σταδιακή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι φόβοι ότι μια τόσο οξεία υποτίμηση αρχίζει να πλήττει τους ιάπωνες εισαγωγείς και τους αμερικανούς εξαγωγείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης