Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει την προθεσμία του Μαΐου για μια συμφωνία – Δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις

tags :
Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει την προθεσμία του Μαΐου για μια συμφωνία – Δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις
Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ευρείας κλίμακας καταστροφή στη χώρα, σημειώνει ο καθηγητής Οικονομικών Νικόλαος Οικονομίδης
Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να χάσει την προθεσμία του Μαΐου για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνουν στο Bloomberg τέσσερις διεθνείς αξιωματούχοι που είναι γνώστες τους θέματος.
Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τους όρους της συνεχιζόμενης διάσωσης της χώρας, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι οποίοι ζήτησαν να μιλήσουν υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητο τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA στα 80,2 δισ. ευρώ, ενώ μία εκ των πηγών τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν ακόμη ένα μαξιλάρι ρευστότητας της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Stern School of Business, Νικόλαος Οικονομίδης, σημειώνει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα προκαλούσε ευρείας κλίμακας καταστροφή στην Ελλάδα, περιλαμβανομένης της κατάρρευσης των τραπεζών, οξεία υποτίμηση του νέου νομίσματος, φτώχεια και υπερπληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης