Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal-μαμούθ για την εξαγορά της Time Warner Cable από την Charter Communications Inc

Deal-μαμούθ για την εξαγορά της Time Warner Cable από την Charter Communications Inc
Μεγάλη συμφωνία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ – Μαζί με το χρέος η συμφωνία αποτιμά την Time Warner Cable στα 78,7 δις. δολάρια.
Συμφωνία εξαγοράς της Time Warner Cable Inc έναντι 56 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Charter Communications Inc του John Malone, η οποία προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον κυρίαρχο στην αγορά της καλωδιακής τηλεόρασης Comcast Corp.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών άμεσα ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει στενά τη συμφωνία, εστιάζοντας όχι μόνο στην απουσία βλάβης αλλά στα οφέλη για το κοινό.
Η Charter προσφέρει περίπου 195,71 δολάρια σε μετρητά και μετοχές για κάθε μετοχή της Time Warner Cable, με βάση την τιμή που έκλεισε η μετοχή της Charter στις 20 Μαΐου.
Μαζί με το χρέος η συμφωνία αποτιμά την Time Warner Cable στα 78,7 δισ. δολάρια.
Εκείνο που θα μπορούσε να προκαλέσει την ανησυχία της ρυθμιστικής Αρχής είναι ο ανταγωνισμός στο broadband Internet.
Μια συγχώνευση της Charter και της Time Warner Cable θα δημιουργούσε μια εταιρεία που ελέγχει περισσότερο από το 20% της αμερικανικής αγοράς broadband, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Moffett Nathanson.
«Η διαδικασία έγκρισης δεν είναι πλέον δεδομένη αλλά αναμένουμε ότι είναι εξαιρετικά πιθανή και μεγαλύτερη από μια συγχώνευση των Comcast-Time Warner», σχολίασε σχετικά η αναλύτρια της Macquarie Research, Amy Yong.
Η Comcast αποσύρθηκε τον προηγούμενο μήνα από μια συμφωνία εξαγοράς της Time Warner Cable έναντι 45 δισ. δολαρίων, επικαλούμενη κανονιστικά ζητήματα.
Παραδόξως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή σχολίασε άμεσα την τελευταία συμφωνία. «Η Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο οι Αμερικανοί καταναλωτές θα επωφεληθούν σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Tom Wheeler.
Τηλεοπτικές εταιρείες όπως η Time Warner Cable και η Charter βλέπουν να συρρικνώνεται το μέγεθός τους τα τελευταία χρόνια καθώς το κοινό έχει πρόσβαση σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέσω Internet και υπηρεσιών που παρέχουν εταιρείες όπως η Netflix Inc και η Hulu.
Η Charter ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δημιουργήσει μια νέα δημόσια εταιρεία, αρχικά γνωστή ως New Charter.
Οι μέτοχοι της Time Warner Cable, εκτός της Liberty Broadband, αναμένεται να λάβουν 115 δολάρια σε μετρητά και μετοχές της New Charter ανάλογες με 0,4562 μετοχές της Charter και να αποκτήσουν περίπου το 40-44% της New Charter.
Επίσης η εταιρεία του Malone Liberty Broadband αναμένεται να αγοράσει μετοχές της New Charter αξίας 5 δισ. δολαρίων και θα αντιστοιχεί περίπου στο 19-20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης