Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοδεία του Cameron στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο οι σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΕΕ

tags :
Περιοδεία του Cameron στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο οι σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΕΕ
Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει για να ανταποκριθεί καλύτερα για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των Βρετανών είπε ο Cameron
Περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποιά θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.
«Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους», είπε η εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η προεκλογική εκστρατεία του Cameron πριν τις εκλογές στις αρχές Μαΐου συμπεριλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή όχι.
Προς το τέλος της εβδομάδας o Cameron έχει σκοπό να επισκεφθεί τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Επίσης σκοπεύει να μιλήσει με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης