Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Παγώνει» για επιπλέον 5 χρόνια η ετήσια αποζημίωση των υπουργών

Βρετανία: «Παγώνει» για επιπλέον 5 χρόνια η ετήσια αποζημίωση των υπουργών
Ο Cameron έχει δεσμευτεί να κάνει περικοπές ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών τα επόμενα δύο χρόνια
Στη Βρετανία όπως φαίνεται όταν λένε κάτι το εννοούν. Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του David Cameron ανακοίνωσε και επίσημα ότι «παγώνει» γι άλλα πέντε χρόνια την ετήσια αποζημίωση που λαμβάνουν οι υπουργοί της.
Η απόφαση λαμβάνεται στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Λονδίνο να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά του.
Οι υπουργοί λαμβάνουν 134.565 λίρες ετησίως, μαζί με τη βουλευτική αποζημίωσή τους.
Ο μισθός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα από το 2010, όταν και είχε υποστεί μείωση 5% στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που λάμβανε η προηγούμενη κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
Ο Cameron έχει δεσμευτεί να κάνει περικοπές ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών τα επόμενα δύο χρόνια ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα που σήμερα φτάνει το 5% να μετατραπεί σε πλεόνασμα κατά το οικονομικό έτος 2018-19.
«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις δύσκολες αποφάσεις που είναι αναγκαίες για να μειώσουμε τις δαπάνες και να διασφαλίσουμε την οικονομία μας» γράφει σήμερα σε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Times ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Αποφάσισα να παγώσω τον μισθό των υπουργών της κυβέρνησης καθώς συνεχίζουμε τη δουλειά μας σε όλη τη χώρα, θα αναλάβουμε όλοι το μερίδιο που μας αναλογεί», πρόσθεσε.
Μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τους μισθούς και τις δαπάνες των βουλευτών είχε προτείνει όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και οι υπουργοί να λάβουν φέτος αύξηση 10%, ώστε η βουλευτική αποζημίωση να ανέβει στις 74.000 λίρες.
Ο Cameron όμως κάλεσε την επιτροπή να ξανασκεφθεί την πρότασή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης