Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Η κρίση κρατικού χρέους είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι μόνο ευρωπαϊκό

tags :
Trichet: Η κρίση κρατικού χρέους είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι μόνο ευρωπαϊκό
Η κρίση κρατικού χρέους είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι μόνο ευρωπαϊκό, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, σε επιχειρηματικό συνέδριο, που έγινε χθες στη Νότια Γαλλία.
"Εύθραυστη" χαρακτήρισε την δημοσιονομική κατάσταση της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ο κ. Trichet, προτάσσοντας τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο στις ΗΠΑ, καθώς τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου, με θλιβερές επιπτώσεις όχι μόνον στις ΗΠΑ αλλά συνολικώς στην παγκόσμια οικονομία. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα είναι αδύνατο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να διασώσουν για δεύτερη φορά τον τραπεζικό τους τομέα.
Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στις μεγάλες τράπεζες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε έχει γίνει πρόοδος, ενώ υπογράμμισε ότι "η μεγάλη αποκάλυψη των τελευταίων ετών ήταν η εύθραυστη διάρθρωση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που δημιουργήσαμε".
Τέλος, ο κ. Trichet, ανέφερε, ότι "είμαστε απολύτως υποχρεωμένοι να επιτύχουμε τη σωστή ρύθμιση του τραπεζικού τομέα, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα για δεύτερη φορά να διαθέσουμε το 27% του ΑΕΠ και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού για να εμποδίσουμε την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης