Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο Ελλάδα και στοιχεία PMI

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο Ελλάδα και στοιχεία PMI
Τα στοιχεία PMI για την Ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα καταδείξουν συνέχιση της βελτίωσης της οικονομίας της περιοχής
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των προκαταρκτικών στοιχείων για τον ΡΜΙ υπηρεσιών και μεταποίησης στην ευρωζώνη, τα οποία θα μπορούσαν να δείχνουν τη συνεχή βελτίωση στην οικονομία της περιοχής.
Παράλληλα, η Ελλάδα εξακολουθεί να επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα προκειμένου να απελευθερωθεί η τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος ρευστότητας.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, ξεκινά και η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στη Ρίγα της Λετονίας, αν και με βάση τις μέχρι τώρα δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα, καθώς έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, τονίζοντας ότι αν και έχει υπάρξει πρόοδος, ακόμη παραμένουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,53%, στις 11.785 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει οριακή πτώση, διαμορφούμενος στις 7.005,60 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,27%, στις 5.119,30 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,20%, στις 11.551,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,33%, στις 23.693 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,15%, στις 405,83 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης