Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jakobsen (Saxo Bank): To QE της ΕΚΤ δεν έχει αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία

tags :
Jakobsen (Saxo Bank): To QE της ΕΚΤ δεν έχει αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία
Η ΕΚΤ ενδεχομένως να πρέπει να παρέμβει στις αγορές ξανά και..ξανά!
To QE της ΕΚΤ έχει αποτύχει στον πραγματικό του στόχο, που είναι η αναζωογόνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης, εκτιμά ο Steen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, καθως «δεν έχει αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία».
Η ΕΚΤ χαιρέτισε ως επιτυχημένο το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ωστόσο είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το QE δεν έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, υποστήριξε, ακόμα, ο οικονομολόγος της Saxo Bank.
Στη συνέχεια τόνισε ότι η έλλειψη οικονομικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τον άκρως κακό χρονικό προγραμματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης, θα μπορούσε να αναγκάσει την ΕΚΤ να
να παρέμβει στην αγορά και πάλι.
Η χρονική στιγμή της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη, υποστήριξε ο Jakobsen, καθώς συμπίπτει με τις προσπάθειες των ΗΠΑ να εξομαλύνει τη νομισματική της πολιτική, μετά το δικό της εκτεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της, αλλά και με τις αλλαγές στην Κίνα.
Ο Jakobsen αναμένει ότι οποιοδήποτε ράλι καταγραφεί στα ομόλογα, ως αποτέλεσμα της παρέμβαση της ΕΚΤ, θα είναι βραχύβιο.
Τέλος, τόνισε ότι ο εφησυχασμός στις αγορές, από τις επιπτώσεις του QE έχει αυξηθεί και πλέον ενδέχεται να περιμένουν από την ΕΚΤ ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για να σταθεροποιήσει την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης