Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποπομπή της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χ. Γιωρκάτζη ετοιμάζει ο Ν. Αναστασιάδης - Ξεκινούν οι διαδικασίες

Αποπομπή της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χ. Γιωρκάτζη ετοιμάζει ο Ν. Αναστασιάδης - Ξεκινούν οι διαδικασίες
Διότι το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη, εν διαστάσει συζύγου της, εκπροσωπεί στα κυπριακά δικαστήρια... τη MIG και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο
Σε αποπομπή, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καθώς ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απεκάλυψε χθες ότι θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσής της.
Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ν. Αναστασιάδης δρομολογεί την απομάκρυνσή της διότι το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη, εν διαστάσει συζύγου της, στο οποίο εργάζεται και η κόρη της, εκπροσωπεί στα κυπριακά δικαστήρια τη MIG και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς αν έχει καταλήξει κάπου σε σχέση με το θέμα αυτό, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «οι οδηγίες μου ήταν σαφείς ότι, θα έπρεπε να αποταθεί για απομάκρυνση της κας Γιωρκάτζη και προς αυτή την κατεύθυνση οι λόγοι, για τους οποίους δηλαδή είχα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει, δεν εξέλειπαν».
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι στην έκθεση του ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου περιλαμβάνεται υλικό, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παύση της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας.
Από την πλευρά της, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη απορρίπτει τα περί σύγκρουσης συμφερόντων, έχοντας πολλάκις δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Μάλιστα, μετά από συνάντησή της στο Προεδρικό με τον Νίκο Αναστασιάδη στις 15 Μαρτίου είχε ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και πως για την ίδια «το θέμα θεωρείται λήξαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης