Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβαίνει η ανεργία;;; Υποχωρεί η Wall Street – Κέρδη 0,6% στην εβδομάδα για τον Dow

 Ανεβαίνει η ανεργία;;; Υποχωρεί η Wall Street – Κέρδη 0,6% στην εβδομάδα για τον Dow
Με απώλειες αποχαιρετούν την εβδομάδα οι δείκτες στη Wall, ύστερα από τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.615  μονάδες (-0,82%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.860 (-0,55%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.344 (-0,70%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Goldman Sachs (-0,76%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-3,00%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,28 δολάρια (-4,48%), με υψηλό ημέρας στα 1,33 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,27 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, με βραδύτερους ρυθμούς έναντι του Μαΐου «έτρεξε» τον Ιούνιο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, η ανεργία αυξήθηκε στο 9,2% τον Ιούνιο έναντι 9,1% τον αμέσως προηγούμενο μήνα Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ανεργίας στις ΗΠΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο, επίπεδο που ξεπερνά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν διαμόρφωση της ανεργίας στο 9,1% τον Ιούνιο.
Στο μεταξύ, για 8ο συναπτό μήνα αυξήθηκε στις ΗΠΑ η καταναλωτική εμπιστοσύνη, μετρώντας άνοδο 2,5% για το μήνα Μάιο. Πιο συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση ανήλθε στα 5,077 δις δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων που την τοποθετούσαν στα 4 δις δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης