Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (Κομισιόν): Σε κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις - Υπάρχει πρόοδος σε ΦΠΑ και NPLs

Moscovici (Κομισιόν): Σε κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις - Υπάρχει πρόοδος σε ΦΠΑ και NPLs
Σημειώνεται πρόοδος στο φορολογικό ζήτημα και στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με την ώρα της απόφασης να πλησιάζει, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, P. Moscovici.
Στη συνέχεια, ο κ. Moscovici ανέφερε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στα καυτά ζητήματα των συζητήσεων για την ελληνική κρίση, συγκεκριμένα στο φορολογικό και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs).
Ο επίτροπος εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τις ενδείξεις ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται πιο εποικοδομητικά στις ιδιωτικοποιήσεις.
Για «περιορισμένα χρονικά περιθώρια» έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος, για ακόμα μία φορά, σημειώνοντας ότι πρέπει να καλυφθεί δρόμος προτού υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει με τις προσπάθειες για το πλεόνασμα.
Επανέλαβε, επίσης, την κοινή θέση των εταίρων, ότι ο μόνος δρόμος για μια βιώσιμη λύση για την ελληνική κρίση είναι στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.
Τέλος, ο κ. Moscovici, υπογράμμισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα, προτού συζητηθεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
Αυτή την στιγμή δεν διαπραγματευόμαστε τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, κατέληξε ο ευρωπαίος επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης