Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παρέμβαση της FAZ - Να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση Τσίπρα πριν καταρρεύσει η Ελλάδα

Ωμή παρέμβαση της FAZ - Να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση Τσίπρα πριν καταρρεύσει η Ελλάδα
Ο Τσίπρας διακυβεύει, όχι μόνον την ανάκαμψη, αλλά και την οικονομική ύπαρξη της Ελλάδας
Σε ένα άκρως επικριτικό άρθρο προς τον έλληνα πρωθυπουργό, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, τζογάροντας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διακυβεύει όχι μόνον την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και την οικονομική της ύπαρξη.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σχετικά, «ο πρωθυπουργός και το κόμμα του υποκινούνται από ένα μείγμα ιδεολογίας και αλαζονείας.
Μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974 η ριζοσπαστική αριστερά θεωρεί ότι βρίσκεται σε μια θέση ηθικής υπεροχής.
Καταλαμβάνοντας επιτέλους την εξουσία, θέλει απλώς να πραγματοποιήσει χωρίς συμβιβασμούς όνειρα που είχε πάντα, και όχι να εξετάσει σε μια πραγματιστική βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν».
Εξαιτίας της θέσης αυτής, τονίζει η FAZ, έχουν απογοητευτεί μέχρι στιγμής όλοι όσοι περίμεναν συμβιβαστική διάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα και συμπληρώνει ότι «μετά την εκλογή του ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε τα πάντα προκειμένου να αποβεί η διαμάχη με τη μισητή τρόικα προς όφελος του ιδίου και του κόμματός του».
«Στη διαμάχη με τους πιστωτές ο Τσίπρας προσπαθεί να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι οι δανειστές και η υπόλοιπη Ευρώπη δεν μπορούν να εναντιώνονται στον ελληνικό λαό και τις δημοκρατικές του επιθυμίες», τονίζεται.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο άρθρο, «ο Τσίπρας αρέσκεται να παραβλέπει ότι στις δημοκρατικές τους αποφάσεις οι έλληνες πολίτες και πολιτικοί δεν μπορούν να αποφασίζουν σε βάρος των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (…).
Οι λεπτομέρειες αυτές όμως δεν απασχολούν έναν πρωθυπουργό, ο οποίος διακυβεύει όχι μόνον την οικονομική ανάκαμψη, αλλά, χωρίς ενδοιασμούς, ακόμη και την οικονομική ύπαρξη της χώρας του προκειμένου να τζογάρει με τις λοιπές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις»
«Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Ευρώπη μπορούν να κερδίσουν μακροπρόθεσμα εάν υποκύψουν στους εκβιασμούς του Τσίπρα», υπογραμμίζει η εφημερίδα και τονίζει ότι «μοναδική ελπίδα είναι, η αποτυχία του Τσίπρα και των συντρόφων του να μην ρίξει μια ολόκληρη χώρα στο γκρεμό. Λίγο πριν την κατάρρευση θα έπρεπε τουλάχιστον να αποχωρήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης