Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Δεν μπορούμε απλώς να στέλνουμε χρήματα στην Ελλάδα - Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Gabriel (Γερμανία): Δεν μπορούμε απλώς να στέλνουμε χρήματα στην Ελλάδα - Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Οι διαφωνίες μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) του Gabriel και του CDU για το θέμα της Ελλάδας ενδέχεται να προκαλέσουν συγκρούσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού
Στις δηλώσεις του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας Sigmar Gabriel σχετικά με την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του μεγάλου γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.
«Ο Gabriel φέρνει στο προσκήνιο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», είναι ο τίτλος της Die Zeit, ενώ ανάλογος είναι και ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Allgemeine.
Το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει: « Ο Gabriel προσελκύει την Ελλάδα με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας».
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, επεσήμανε παρόλα αυτά ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση της βοήθειας είναι η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
«Δεν μπορούμε απλώς να στέλνουμε χρήματα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου επεσήμανε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν θα ήταν οικονομικά αλλά πολιτικά εξαιρετικά επικίνδυνη».
Σε όλες τις αναφορές του γερμανικού Τύπου υπογραμμίζεται και η αντίθεση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel, σε αυτές τις συζητήσεις με αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Φόλκερ Κάουντερ.
Ο Κάουντερ δήλωσε στη Welt am Sonntag ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για τρίτη διάσωση», ενώ υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να αποδείξουν ότι θα προχωρήσουν στον συμφωνημένο δρόμο».
Οι διαφωνίες μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) του Gabriel και του CDU για το θέμα της Ελλάδας ενδέχεται να προκαλέσουν συγκρούσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, σχολιάζει η Zeit.
Χαρακτηριστική της διαφορετικής στάσης των δύο κομμάτων είναι οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης