Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε περιπέτειες η Facebook στην ΕΕ – Κατηγορείται ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ιδιωτικότητας

Σε περιπέτειες η Facebook στην ΕΕ – Κατηγορείται ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ιδιωτικότητας
Η τεχνολογική εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις των εθνικών εποπτικών αρχών της Ευρώπης
Για παραβίαση του ευρωπαϊκού κανονισμού περί ιδιωτικής ζωής, αλλά και για την απροθυμία της να απαντήσει στις εποπτικές αρχές, κατηγορούν οι ευρωπαϊκές αρχές τον τεχνολογικό κολοσσό Facebook.
Ειδικότερα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Βελγίου, σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προέβη σε «επίθεση» στη Facebook, αφότου προσπάθησε να μάθει περισσότερα για τις πρακτικές της.
Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους χρήστες του Internet να εγκαταστήσουν λογισμικό για την προστασία τους από τα συστήματα παρακολούθησης του Facebook, χωρίς να εξαιρεί όσους δεν χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.
«Η Facebook καταπατά την ευρωπαϊκή και βελγική νομοθεσία περί απορρήτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή του Βελγίου, η οποία εκφράζει μια εντεινόμενη ανησυχία στους ευρωπαϊκούς κόλπους για τον τρόπο δραστηριοποίησης των αμερικανικών εταιρειών στην ΕΕ.
Σημειώνεται ότι η ίδια η βελγική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο.
Η τεχνολογική εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις των εθνικών εποπτικών αρχών της Ευρώπης, παρά μόνο επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι υπόκειται στους νόμους μοναχά της Ιρλανδίας, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης