Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bootle (Capital Economics): Η Ευρωζώνη είναι η απόλυτη καταστροφή – Δυσλειτουργική εκ των θεμελίων της

Bootle (Capital Economics): Η Ευρωζώνη είναι η απόλυτη καταστροφή – Δυσλειτουργική εκ των θεμελίων της
Θετικό γεγονός για τη βρετανική οικονομία θα ήταν η έξοδος από την ΕΕ
«Η Ευρωζώνη είναι η απόλυτη καταστροφή», σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομολόγου και διευθυντή της Capital Economics, Roger Bootle, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MoneyWeekly, επέκρινε την κοινή νομισματική ένωση για δομικές δυσλειτουργίες.
Ειδικότερα, τόνισε ότι ήδη από την ίδρυση της Ευρωζώνης είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του, ενώ συγκεκριμένα υπογράμμισε πως «είναι εντελώς δυσλειτουργικό να φέρνεις μαζί χώρες μη ανταγωνιστικές, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, με χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, που είναι αυστηρές τόσο σε οικονομικό, όσο και σε βιομηχανικό επίπεδο».
Αυτό που κατάφερε να κάνει η Ευρωζώνη είναι «κλειδώσει μαζί» δύο ομάδες χωρών με θεμελιακές διαφορές, επεσήμανε ο Bootle, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο παρελθόν μπορούσαν να συνεργαστούν, λόγω του μηχανισμού, της ευελιξίας, που παρείχε η συναλλαγματική ισοτιμία των εθνικών νομισμάτων τους.
«Χωρίς την συναλλαγματική ισοτιμία παρατηρείται αυτή η άθλια στασιμότητα», υπογράμμισε ο οικονομολόγος.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Bootle κατέστησε σαφές ότι είναι υπέρ του Brexit.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι η απορρύθμιση, που θα έρθει ως αποτέλεσμα του Brexit στη βρετανική αγορά, θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την εθνική οικονομία, ενώ αντιθέτως, το κόστος της παραμονής θα αυξάνεται σταδιακά, καθιστώντας την ασύμφορη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης