Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Η εμμονή στη λιτότητα δημιουργεί μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα

tags :
Krugman: Η εμμονή στη λιτότητα δημιουργεί μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι πιστεύει πως η δική της προπαγάνδα, ο δικός της μύθος και η πολιτική νίκη της επικυρώνουν τις πολιτικές της, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος
Για μια ακόμη φορά καταφέρθηκε εναντίον της λιτότητας ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, τονίζοντας ότι η εμμονή των κυβερνήσεων στη μείωση των ελλειμμάτων δημιουργεί μακροπρόθεσμα περισσότερα οικονομικά προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Οξφόρδη, μία εβδομάδα μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη του David Cameron, η προεκλογική καμπάνια του οποίου στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στις περικοπές δαπανών, ο νομπελίστας οικονομολόγος ανέφερε ότι «οι κυβερνήσεις που έχουν εμμονή με τη δημοσιονομική πειθαρχεία δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα πρόβλημα».
«Το να βγάζει κανείς λάθος συμπεράσματα από τα πρόσφατα παραδείγματα μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Krugman, πολέμιος της λιτότητας και των πολιτικών περικοπών δαπανών του βρετανού πρωθυπουργού από την άνοδό του στην εξουσία το 2010, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτό τον μήνα λόγω των εθνικών εκλογών στη Βρετανία και τη νίκη του κόμματος των Συντηρητικών.
Όπως ανέφερε, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι πιστεύει πως η δική της προπαγάνδα, ο δικός της μύθος και η πολιτική νίκη της επικυρώνουν τις πολιτικές της, προσθέτοντας ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης