Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Τι υποδηλώνει η στροφή των Γερμανών στην αγορά χρυσού; - Κατά 20% αυξήθηκε το α’ 3μηνο του 2015

CNN Money: Τι υποδηλώνει η στροφή των Γερμανών στην αγορά χρυσού; - Κατά 20% αυξήθηκε το α’ 3μηνο του 2015
Η Ελλάδα, ο πληθωρισμός και οι τιμές του χρυσού οδηγούν τους γερμανούς πολίτες στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου
Η αγορά χρυσού στη Γερμανία έχει λάβει ισχυρή ώθηση στο τελευταίο διάστημα, με τους πολίτες της χώρας να έχουν κάνει στροφή στο πολύτιμο μέταλλο, επισημαίνει σε δημοσίευμά του, το CNN Money.
Ο συντάκτης επικαλείται τα στοιχεία του World Gold Council, σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση για χρυσό, ειδικότερα μπάρες χρυσού και χρυσά νομίσματα, έχει αυξηθεί κατά 20% το α’ τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2014.
«Ένδειξη ανησυχίας» ότι θα υπάρξει νέα οικονομική καταστροφή ή άνοδος των τιμών υποδηλώνει η στροφή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι θεωρείται ασυνήθιστη μια αύξηση της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο, σε περιόδους ισχυρής οικονομίας, όπως είναι αυτή που βιώνει η Γερμανία.
Στη συνέχεια, επιχειρείται μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι λόγοι, που ωθούν σε άνοδο την αγορά χρυσού στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, αναφέρονται η ελληνική κρίση, ο φόβος για απότομη άνοδο του πληθωρισμού και οι χαμηλές τιμές του μετάλλου, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ανακάμψει πλήρως.
Η ανησυχία για το ευρωπαϊκό μέλλον έχει ενταθεί, λόγω και της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι πολίτες της να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στο μέταλλο, που ουσιαστικά δεν χάνει ποτέ την αξία του.
Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την αύξηση του πληθωρισμού, φαίνεται ότι επίσης λειτουργεί θετικά για την αγορά χρυσού.
Οι πολίτες εκτιμούν ότι το QE της ΕΚΤ ενδεχομένως να στείλει τις τιμές στα ύψη και μάλιστα με απότομο τρόπο.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι τιμές του χρυσού δεν έχουν ανακάμψει πλήρως, ενώ απέχουν πολύ από τα ιστορικά υψηλά, που είχαν καταγραφεί το 2011, στα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης