Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Η Ελλάδα αποκλείει ένα πακέτο στήριξης που να μην της επιτρέπει την έξοδο από την κρίση

Associated Press: Η Ελλάδα αποκλείει ένα πακέτο στήριξης που να μην της επιτρέπει την έξοδο από την κρίση
Χωρίς την δόση των 7,2 δισ. ευρώ, η χώρα κινδυνεύει με στάση πληρωμών εντός των επόμενων εβδομάδων και πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει το Associated Press
Η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε όρους στήριξης που δεν θα της επιτρέψουν την έξοδο από την κρίση, ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως σχολιάζει το πρακτορείο Associated Press.
Ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε ότι θα απορρίψει κάποια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, οι όροι της οποίας δεν θα βοηθούν την χώρα να εξέλθει της κρίσης.
Σύμφωνα με το Associated Press, η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας προχωρά με πολύ αργά βήματα τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ειδικά, μάλιστα, στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται προκειμένου να "ξεκλειδώσει" η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου διάσωσης.
Χωρίς την δόση αυτή, η χώρα κινδυνεύει με στάση πληρωμών εντός των επόμενων εβδομάδων και πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από την πολιτική της δημοσιονομικής αυστηρότητας, η οποία πιθανόν και να εμποδίζει την Ελλάδα να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της σε βιώσιμα και διαχειρίσιμα επίπεδα.
Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται έναν "επανασχεδιασμό", ο οποίος θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μεταθέσει την πληρωμή μέρος του "κάποια στιγμή στο μέλλον".
Με άλλα λόγια, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του μέρους του χρέους, ειδικά εκείνου που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης