Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (Γερμανία): Ναι στη βοήθεια στην Ελλάδα, όχι όμως με κάθε κόστος - Πρέπει να έχει «νόημα»

Schaeuble (Γερμανία): Ναι στη βοήθεια στην Ελλάδα, όχι όμως με κάθε κόστος - Πρέπει να έχει «νόημα»
Αν η βοήθεια δεν έχει νόημα και δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά, τότε θα βλάψει τελικά τους Έλληνες, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών
Η βοήθεια προς την Ελλάδας είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, αν και όχι με κάθε κόστος, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν τους διεθνείς πιστωτές τους για τα οικονομικά δεινά τους.
Απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών στο Βερολίνο, την Τετάρτη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αυτή θα πρέπει να έχει νόημα και να επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές κάποια στιγμή.
«Αν δεν έχει νόημα και απλώς σημαίνει ότι τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά, τότε αυτό θα βλάψει τελικά τους Έλληνες», τόνισε.
Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να κατηγορούνται οι πιστωτές της χώρας για τα ελληνικά προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις χαρακτήρισε «ανοησίες».
Η Ελλάδα είτε θα επιτύχει μια συμφωνία με την Ευρώπη είτε θα πρέπει να προχωρήσεις με λιγότερη βοήθεια και αυτό είναι η αλήθεια.
Σημείωσε ακόμη ότι η Γερμανία υποφέρει όταν η ζώνη του ευρώ είναι σε κακή κατάσταση, διότι όπως ανέφερε «αποσύρουμε» τα μεγάλα πλεονεκτήματα από την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης