Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το α' τρίμηνο του 2015 – Αύξηση μόλις 0,3% του ΑΕΠ

Γερμανία: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το α' τρίμηνο του 2015 – Αύξηση μόλις 0,3% του ΑΕΠ
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα σημείωνε αύξηση 0,5%
Αξιοσημείωτη επιβράδυνση καταγράφηκε στον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2015, η οποία επεκτάθηκε πολύ λιγότερο του αναμενόμενου, στοιχεία που ίσως ενισχύσουν τις ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη στασιμότητα στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,3%, σημαντικά επιβραδυνόμενη έναντι της ανάπτυξης 0,7% που είχε καταγραφεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2014.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα σημείωνε αύξηση 0,5%.
Τα στοιχεία αυτά ενδεχομένως να οδηγήσουν τους αναλυτές να αλλάξουν άμεσα τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.
Οι γερμανοί εξαγωγείς εκτιμώταν ότι θα επωφελούνταν από την αδυναμία του ευρώ, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει περισσότερα χρήματα στις οικονομίες της ζώνης του ευρώ με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.
Μέχρι τώρα, ωστόσο, τα στοιχεία για τον πολύ σημαντικό τομέα της μεταποίησης είναι αδύναμα, με τη βιομηχανική παραγωγή να υποχωρεί τον Μάρτιο κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης