Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit εντός του 2016 εξετάζει η κυβέρνηση

Βρετανία: Τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit εντός του 2016 εξετάζει η κυβέρνηση
«Θα αφήσουμε τους βρετανούς πολίτες να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας τους»
Νωρίτερα του αναμενόμενου θα μπορούσε τελικά να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός David Cameron εξετάζει το ενδεχόμενο της επίσπευσης της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος εντός του 2016, έναντι της αρχικής πρόβλεψης για διεξαγωγή το 2017.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι Βρετανοί ψηφίσουν θετικά στο να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε αυτό αυτόματα σημαίνει πως η διαδικασία του Brexit θα ξεκινήσει ήδη από το τέλος του 2016.
Αξίζει να επισημανθεί πως το κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε τις εκλογές της 7ης Μαΐου, κατακτώντας την πλειοψηφία των 12 εδρών, με βασική προεκλογική υπόσχεση, ακριβώς τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός τόνισε πως «θα αφήσουμε τους βρετανούς πολίτες να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας τους»
Σύμφωνα με κορυφαία βρετανική πηγή, ο βρετανός πρωθυπουργός είναι πρόθυμoς να ξεκινήσει νωρίτερα τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, για επανακαθορισμό του ρόλου της Βρετανίας, καθώς και να διενεργήσει νωρίτερα και το δημοψήφισμα.
Στόχος είναι σίγουρα η επιτάχυνση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, ώστε αυτό να διεξαχθεί εντός του 2016, επεσήμανε, συγκεκριμένα, η βρετανική πηγή, τονίζοντας παράλληλα ότι το 2017 αποτελούσε ενδεικτική και όχι σταθερή ημερομηνία.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσκόπηση μόλις το 23% των Βρετανών έχει μια «γενικά θετική» άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο χειρότερο ποσοστό μετά την Ελλάδα (22%).
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιανουάριο ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, George Osborne, δήλωσε ότι οι Συντηρητικοί είναι αποφασισμένοι να ανταποκριθούν στην υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση προτιμά τη χώρα εντός της ΕΕ, αλλά με καλύτερους όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης