Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του στρατιωτικού Airbus που συνετρίβη στη Σεβίλλη - Τι ανακοίνωσε η Airbus

Ισπανία: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του στρατιωτικού Airbus που συνετρίβη στη Σεβίλλη - Τι ανακοίνωσε η Airbus
Βρετανία, Τουρκία και Γερμανία καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη A400M που έχουν παραλάβει, κόστους 100 εκ ευρώ το καθένα
(upd) Θα συνεχιστούν βάσει προγράμματος οι δοκιμαστικές πτήσεις του στρατιωτικού αεροσκάφους A400M, εκτός εάν προκύψουν στοιχεία που θα απαιτήσουν τη διακοπή τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Airbus.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του τομέα Άμυνας και Διαστήματος της Airbus δήλωσε στο Reuters ότι θα προχωρήσει κανονικά, όπως έχει σχεδιαστεί, η επόμενη δοκιμαστική πτήση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Τουλούζη, στη Γαλλία την ερχόμενη Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο 9 Μαίου 2015, σημειώθηκε συντριβή αεροσκάφους A400M σε χωράφι βόρεια του αεροδρομίου της Σεβίλλης , στην Ισπανία, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα από τα έξι μέλη του πληρώματος.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εντοπίστηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του στρατιωτικού αεροσκάφους Airbus A400M, που συνετρίβη στη Σεβίλλης ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ζητά από την Airbus διαφάνεια στη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, στο οποίο σκοτώθηκαν τέσσερα από τα έξι μέλη του πληρώματός του.
Σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση αναφέρει πως τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν στους ερευνητές, ενώ Βρετανία και Γερμανία καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη A400M που έχουν παραλάβει.
Το νέο αυτό ευρωπαϊκό αεροσκάφος μεταφοράς στρατευμάτων και φορτίου, μετά τη συντριβή στη Σεβίλλη, έχει ήδη σημαδευτεί από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.
Η Γαλλία θα κρατήσει προς το παρόν σε επιχειρησιακή λειτουργία τα έξι A400M που διαθέτει αλλά θα περιορίσει τη χρήση τους, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.
«Μόνο οι πτήσεις απώτατης σημασίας για επιχειρήσεις θα επιτραπούν», δήλωσε ο Jean-Yves Le Drian.
Καθηλωμένα στο έδαφος είναι και τα δύο A400M που διαθέτει ο τουρκικός στρατός μετά από διαταγή του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα αεροπλάνα, που κοστίζουν το καθένα λίγο περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, συναρμολογούνται στη Σεβίλλη.
Σημειώνεται ότι δύο από τα μέλη του ισπανικού πληρώματος της δοκιμαστικής πτήσης παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.
Την ίδια ώρα, η Airbus καθώς και μία ομάδα την οποία έχει στείλει η ισπανική κυβέρνηση διερευνούν τα αίτια της συντριβής.

(Πρώτη ενημέρωση 20:13, Κυριακή 10 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης