Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση - Το ευρώ δεν κινδυνεύει

tags :
ΟΟΣΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση - Το ευρώ δεν κινδυνεύει
"Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση", δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν, σε ιταλική εφημερίδα.
"Φιλοκυκλικούς" χαρακτήρισε ο κ. Παντοάν τους οίκους αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι"παράγουν προφητείες που αυτοεκπληρώνονται".
Ο κ. Παντοάν υπογράμμισε πως δεν είναι αλήθεια ότι οι οίκοι αξιολόγησης διαβιβάζουν πληροφορίες, ωστόσο, κατά τον ίδιο, "εκφέρουν κρίσεις, επιφέροντας μια επιτάχυνση των τάσεων που ήδη υφίστανται".
Αναφορικά με το ενδεχόμενο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Πορτογαλία, ο κ. Παντοάν διευκρίνισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, καθώς "οι χώρες χρειάζονται χρόνο ώστε τα σχέδια εξυγίανσης να παράξουν αποτελέσματα, οι οικονομίες να ξαναρχίσουν να αναπτύσσονται, τα επιτόκια να χαμηλώσουν. Οι αγορές αντιδρούν αντίθετα μέρα με τη μέρα, έχουν ένα στενό ορίζοντα και δεν φαίνεται να πιστεύουν στις πολιτικές αυτές".
Τέλος, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι "το ευρώ δεν βρίσκεται σε κίνδυνο" και δήλωσε "πεπεισμένος ότι η κρίση θα επιλυθεί με μια ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης