Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να διευθετηθεί το συντομότερο η σύγκρουση στην Ουκρανία

tags :
Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να διευθετηθεί το συντομότερο η σύγκρουση στην Ουκρανία
Να εισέλθουμε στην επόμενη φάση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ ζήτησε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Την άποψη πως θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό η σύγκρουση στην Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας (το πάλαι ποτέ Στάλινγκραντ) λίγα 24ωρα πριν από την 70η επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Steinmeier υποστήριξε πως όποιες διαφορές απόψεων και αν υπάρχουν μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, «ενθυμούμενοι το Στάλινγκραντ πρέπει να πασχίσουμε να διευθετήσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν».
Τόσο ο Steinmeier όσο και ο Ρώσος ομόλογος του Sergei Lavrov καλωσορίσαν το γεγονός ότι ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετείχαν Ουκρανοί, φιλορώσοι Ουκρανοί αντάρτες και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν προχθές υπό την επίβλεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας να εφαρμοστεί η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα διότι σημαίνει ότι μπορούμε να εισέλθουμε στην επόμενη φάση της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ», είπε ο Steinmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης