Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem (Eurogroup): Δεν αναμένεται συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup στις 11 Μαίου

Dijsselbloem (Eurogroup): Δεν αναμένεται συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup  στις 11 Μαίου
Έχει υπάρξει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ο επικεφαλής του Eurogroup
Δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, o οποίος τόνισε ότι μένουν ακόμη πολλά θέματα που χρήζουν επίλυσης.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι προοπτικές των συνομιλιών με την Ελλάδα είναι περισσότερο θετικές τώρα, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «από το τελευταίο Eurogroup έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος (...) Παίρνω κάποιες θετικές αναφορές σχετικά με τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ακόμα απομένουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, στα οποία πρέπει να εμβαθύνουμε περισσότερο, με περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε δεν θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.
Πάντως, επισήμανε ότι «υπάρχει σίγουρα μια πιο θετική προοπτική για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας απ' ό,τι υπήρχε πριν από μερικές εβδομάδες».
Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δανειστών για την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Michel Sapin, ο οποίος επίσης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει θετική δήλωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, η οποία θα αναφέρει ότι έχουν υπάρξει θετικά βήματα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί η συμφωνία.
Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση η συμφωνία δεν μπορεί να έλθει νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου, όταν και αναμένεται να υπάρχει ενοποίηση της τετράμηνης παράτασης του δευτέρου πακέτου στήριξης με το τρίτο μνημόνιο το οποίο νομοτελειακά έρχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης