Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Μετατίθεται χρονικά η χρεοκοπία της Ελλάδας, μετά την αποπληρωμή 200 εκατ. στο ΔΝΤ

Independent: Μετατίθεται χρονικά η χρεοκοπία της Ελλάδας, μετά την αποπληρωμή 200 εκατ. στο ΔΝΤ
Θα μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί στην επόμενη αποπληρωμή δανείου προς το Ταμείο, ύψους 750 εκατ. ευρώ, διερωτάται η βρετανική εφημερίδα
Για μετάθεση της χρεοκοπίας της Ελλάδας, μετά την αποπληρωμή σήμερα, Τετάρτη, ποσού 200 εκατ. ευρώ, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent, διερωτώμενη αν η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις επόμενες υποχρεώσεις της, με πρώτη στη σειρά την πληρωμή ποσού 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ τη 12η Μαΐου.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αν και η Ελλάδα αναμενόταν να ανταποκριθεί στη σημερινή της υποχρέωση προς το Ταμείο, η επόμενη πληρωμή προς το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματική, ενώ ακολουθεί μια σειρά ακόμη υποχρεώσεών της τόσο προς το ΔΝΤ όσο και την ΕΚΤ.
Η απελευθέρωση των κεφαλαίων διάσωσης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στην τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, έχει καθυστερήσει, καθώς τόσο τη Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ πιέζουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αν μια συμφωνία με τους πιστωτές δεν επιτευχθεί σύντομα, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να καταρρεύσει, η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και επομένως χρεοκοπία και πιθανόν θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης