Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών τον Απρίλιο – Στις 51,4 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών τον Απρίλιο – Στις 51,4 μονάδες ο PMI
Με μέτριο ρυθμό η αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου
Περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών στη Γαλλία καταδεικνύουν τα στοιχεία για τον Απρίλιο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα ναι μεν να σημειώνει αύξηση, ωστόσο με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Markit, ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό τριών μηνών και στις 51,4 μονάδες έναντι των 52,4 μονάδων του Μαρτίου, που αποτελούσε το τελευταίο στοιχείο που υποδήλωνε μια ελαφρά ανάπτυξη.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Markit, Jack Kennedy, οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών στη Γαλλία περιορίστηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό εδώ και τρεις μήνες.
Αυτό αντικατοπτρίζει την αδύναμη ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε μείωση των τιμών παραγωγής, μη επαρκών να εμποδίσουν μια περαιτέρω επιβράδυνση.
Στα θετικά, η βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και τρία χρόνια, ενώ καταγράφηκε και μια ελαφρά αύξηση της απασχόλησης στον τομέα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εταιρείες είναι συγκρατημένα αισιόδοξες για μια βελτίωση της κατάστασης τους προσεχείς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης