Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στις 54 μονάδες υποχώρησε ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο του 2015

Γερμανία: Στις 54 μονάδες υποχώρησε ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο του 2015
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε ο δείκτης PMI
Με επιβραδυμένο ρυθμό συνέχισε να ενισχύεται ο τομέα των υπηρεσιών στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2015, βάσει των όσων υποδηλώνουν τα στοιχεία της Markit.
Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ σημείωσε πτώση τον Απρίλιο, στις 54 μονάδες έναντι των 55,4 μονάδων του Μαρτίου, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του Απριλίου καταγράφηκε επιβράδυνση της ενίσχυσης της παραγωγής του τομέα των υπηρεσιών, αύξηση των νέων επιχειρήσεων και της απασχόλησης.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Markit, Oliver Kolodseike, ο τομέα των υπηρεσιών συνέχισε να αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, παρά την πτώση του δείκτη PMI, ενώ παρατηρήθηκε ενίσχυση της ζήτησης, που έδωσε ώθηση στη δραστηριότητα του τομέα.
Ωστόσο, η αύξηση της απασχόλησης κατέγραψε τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους, με τους επιχειρηματίες να δείχνουν ως καταλυτικό παράγοντα την θέσπιση κατώτατου μισθού για πρώτη φορά στη Γερμανία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,1 μονάδες τον Απρίλιο, από 55,4 μονάδες τον Μάρτιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης