Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ειδικό τέλος για τις 500 πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα

tags :
Bild: Ειδικό τέλος για τις 500 πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα
Επικαλείται τη λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση στο Eurogroup
Την επιβολή ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση Τσίπρας όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το δημοσίευμα επικαλείται τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις είναι επίσης να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ κατ’ έτος καθώς και ο φόρος πολυτελείας για αγαθά όπως τα ακριβά αυτοκίνητα.
Παράλληλα η Bild υπογραμμίζει πως η Αθήνα εισηγείται την επιβολή φόρου στις διαμονές πολυτελείας σε τουριστικά νησιά, καθώς και την τυποποίηση του ΦΠΑ.
Επιπλέον, και βάσει του δημοσιεύματος, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι πληρωμές για ποσά που ξεπερνούν τα 70 ευρώ  να γίνονται στο εξής μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης