Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Ελλάδα πιέζει για επείγουσα συμφωνία με την Ε.Ε. - Νέος γύρος επισκέψεων Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

BBC: Η Ελλάδα πιέζει για επείγουσα συμφωνία με την Ε.Ε. - Νέος γύρος επισκέψεων Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Συντονισμένη προσπάθεια ελλήνων υπουργών να πείσουν ευρωπαίους αξιωματούχους να ξεκλειδώσουν κεφάλαια προς την Ελλάδα
Για συντονισμένη προσπάθεια ελλήνων υπουργών να πείσουν ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να απελευθερώσουν περισσότερα κεφάλαια προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα ξεμένει από ρευστότητα, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τον γάλλο ομόλογό του, Michel Sapin, αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν σε Παρίσι, Ρώμη και Μαδρίτη, καθώς και στη συνάντηση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, αργότερα σήμερα το απόγευμα.
Η Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν προτίθενται να απελευθερώσουν την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, η οποία ανέρχεται σε 7,2 δισ. ευρώ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν από τη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει η Ελλάδα.
Παράλληλα, στο άρθρο τονίζεται ότι η Κομισιόν προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σήμερα, Τρίτη, στο 0,5% από 2,5% για το 2015.
Όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της πριν την προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου αποπληρωμή ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει σύγκλιση στα θέματα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό.
Καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχεται πιέσεις να συγκατανεύσει, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici, ανέφερε ότι εξαιτίας της αβεβαιότητας, η επί τα χείρω αναθεώρηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας ήταν αναπόφευκτη.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης