Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Εταιρικά αποτελέσματα και Ελλάδα προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Εταιρικά αποτελέσματα και Ελλάδα προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Κρίσιμες συναντήσεις Δραγασάκη και Βαρουφάκη με τον διοικητή της ΕΚΤ, M. Draghi και τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, M. Sapin, αντίστοιχα
Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύεται η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο συνεχιζόμενο ελληνικό δράμα σχετικά με το χρέος της, αλλά και στις ανακοινώσεις μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως των HSBC και UBS.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, στη Φρανκφούρτη, μόλις μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ με θέμα μεταξύ άλλων την επιβολή ή μη «κουρέματος» στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών για να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα.
Παράλληλα, σήμερα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, συναντάνται με τον γάλλο ομόλογό του Michel Sapin.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται εν μέσω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να απελευθερωθούν ζωτικά γι' αυτήν ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,64%, στις 11.545,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,40%, στις 7.014 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,42%, στις 5.060,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στη Μαδρίτη, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 κινείται χαμηλότερα κατά 0,46%, στις 11.376,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,46%, στις 23.111 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, ενισχύεται κατά 0,34%, στις 398,16 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης