Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεπάλ: Στους 60 οι Ευρωπαίοι αγνοούμενοι 10 ημέρες μετά τον σεισμό

Νεπάλ: Στους 60 οι Ευρωπαίοι αγνοούμενοι 10 ημέρες μετά τον σεισμό
Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων από τον σεισμό
Περίπου 60 Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ακόμη κανένα ίχνος ζωής, δέκα ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.300 ανθρώπους, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ο αριθμός των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο έχει μειωθεί στους 60.
Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους γνωρίζαμε ότι βρίσκονταν στο Νεπάλ την ημέρα του σεισμού και δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Ο αριθμός των αγνοούμενων Ευρωπαίων «μειώνεται ώρα με την ώρα», διευκρίνισε η πηγή, επειδή οι διασώστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ύπαιθρο του Νεπάλ και να εντοπίσουν πολλούς ανθρώπους.
Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων από τον σεισμό.
Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους που βρίσκονταν στο Νεπάλ έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα ή ετοιμάζονται να το κάνουν εντός των προσεχών ημερών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε νωρίτερα σήμερα να διπλασιάσει τη βοήθεια που προσέφερε για τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ, στα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Αποδέσμευσε επίσης ποσό ύψους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια προς την κυβέρνηση του Νεπάλ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πληγέντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης