Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα για την αντιμετώπιση των NPLs των ιταλικών τραπεζών προαναγγέλλει ο Renzi

tags :
Μέτρα για την αντιμετώπιση των NPLs των ιταλικών τραπεζών προαναγγέλλει ο Renzi
Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν τα προβληματικά δάνεια και θα τις θέσουν στο ίδιο επίπεδο με τις τράπεζες άλλων χωρών
Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων στις ιταλικές τράπεζες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
«Η ιταλική κυβέρνηση θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα τις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσει τις εγχώριες τράπεζες να απαλλαγούν από τα προβληματικά δάνεια», δήλωσε ο Renzi.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν τα προβληματικά δάνεια και θα τις θέσουν στο ίδιο επίπεδο με τις τράπεζες άλλων χωρών.
«Θεωρώ ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μία κίνηση για τα προβληματικά δάνεια και γενικά για τα μέσα που θα δώσουν στο τραπεζικό μας σύστημα τους ίδιους ρυθμιστικούς όρους με αυτούς που θα διαμορφώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ρέντσι.
Η Ιταλία επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία ενός κρατικού μέσου, στο οποίο θα συγκεντρωθούν τα προβληματικά τραπεζικά δάνεια, αλλά η πρόοδος του είναι μικρή, λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.
Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ιταλικών τραπεζών αυξήθηκε στο 9,8% τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης