Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περαιτέρω συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα τον Απρίλιο – Στις 48 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Περαιτέρω συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα τον Απρίλιο – Στις 48 μονάδες ο δείκτης PMI
Κάθετη πτώση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών
Κολλημένος στη συρρίκνωση παραμένει ο μεταποιητικός τομέας στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, καθώς τον Απρίλιο καταγράφηκε οξεία πτώση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών του τομέα, ενώ η αγοραστική δραστηριότητα υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2013.
Ειδικότερα, τον Απρίλιο ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 48 μονάδες έναντι των 48,8 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Μάρτιο, το τελευταίο στοιχείο που υποδήλωνε μια επιτάχυνση του ρυθμό επιδείνωσης.
Η παραγωγή υποχώρησε περαιτέρω τον Απρίλιο, με την περίοδο συρρίκνωσης να συμπληρώνει πλέον 11 μήνες και τον ρυθμό της πτώσης να επιταχύνεται.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Markit, Jack Kennedy (Τζακ Κένεντι), o μεταποιητικός τομέας της Γαλλίας παραμένει κλειδωμένος σε οπισθοπορεία, με τα επίπεδα παραγωγής να περικόπτονται με επιταχυνόμενο ρυθμό και με τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν περαιτέρω.
Και όλα αυτά, επισημαίνεται, παρά την περαιτέρω πτώση στις τιμές και την πρόσφατη αποδυνάμωση του ευρώ, κάτι που υπογραμμίζει τον ανταγωνισμό με τον οποίο είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης