Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να μετρά τις πληγές του το Νεπάλ – Πάνω από 7.200 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό

Συνεχίζει να μετρά τις πληγές του το Νεπάλ – Πάνω από 7.200 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό
Στις 14.362 ανέρχονται οι τραυματίες
Ανείπωτη η τραγωδία στο Νεπάλ, το οποίο συνεχίζει να μετρά τις πληγές του μετά τον καταστροφικό σεισμό της 25ης Απριλίου, καθώς σύμφωνα με τον νέο απολογισμό της του Εθνικού Κέντρου Εκτάκτων Αναγκών, περισσότεροι από 7.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα θύματα του σεισμού ανέρχονται σε 7.276 άτομα, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για τους αγνοούμενους, ενώ οι τραυματίες έχουν φθάσει τις 14.362 άτομα.
Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Sushil Koirala, πριν από μία εβδομάδα είχε αναφέρει ότι τελικός αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει τις 10.000 και ο αρχηγός του στρατού εκτίμησε ότι τα θύματα θα μπορούσαν να φθάσουν τις 15.000 όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεύρεσης επιζώντων.
Περίπου 400.000 κτήρια έχουν υποστεί ζημίες, είτε ολοκληρωτικές είτε τμηματικές, εξαιτίας του σεισμού, ενώ οι κλιματολογικές και σεισμολογικές συνθήκες επίσης δεν βοηθούν ώστε ο πληθυσμός της χώρας να καθησυχάσει, καθώς είναι συνεχείς οι μετασεισμοί.
Ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση της τάξης των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εντοπίστηκαν τα πτώματα 100 πεζοπόρων που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα
Τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό εντόπισε η αστυνομία του Νεπάλ σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή.
Παράλληλα, η αστυνομία σκάβει μέσα στο χιόνι και τον πάγο σε μια προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι.
Σύμφωνα με τις αρχές, ολόκληρο το χωριό, το οποίο διαθέτει 55 ξενώνες για τους πεζοπόρους, καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης