Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nepal: Ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια τρεις άνθρωποι, οκτώ ημέρες μετά το φονικό σεισμό

Nepal: Ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια τρεις άνθρωποι, οκτώ ημέρες μετά το φονικό σεισμό
Ο ένας επιζών είναι 101 ετών
Ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους τρεις άνθρωποι, οκτώ ημέρες μετά από φονικό σεισμό στο Nepal (Νεπάλ).
Ένας εκ των διασωθέντων είναι ένας άνδρας 101 ετών
Στο μεταξύ, νωρίτερα οι διασώστες εντόπισαν περίπου 50 πτώματα σε περιοχή πεζοπόρων, η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα.
Πάντως, ο απολογισμός των νεκρών φθάνει τους 7.056, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αφού όπως ανακοινώθηκε από αξιωματούχους, ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα.
Στη βόρεια περιοχή Rasuwa, ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε τα πτώματα περίπου 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων κάποιων ξένων πεζοπόρων, από την περιοχή η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα, είπαν οι αξιωματούχοι.
Ολόκληρο το χωριό Langtang ισοπεδώθηκε από τη χιονοστιβάδα και μάλιστα, τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται .
Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και προσωπικό να φθάσουν στο Nepal, με καθυστέρηση μιας ημέρας, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού στις πληγείσες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα Kathmandu, όπως  δήλωσε εκπρόσωπος των Αμερικανών πεζοναυτών.
Ωστόσο, αυξάνονται οι καταγγελίες για καθυστέρηση της παράδοσης του υλικού λόγω γραφειοκρατίας και μάλιστα, όπως αυτές αναφέρουν, η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει στοιβαγμένη στο αεροδρόμιο του Kathmandu λόγω  τελωνειακών ελέγχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης