Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 80% των Γάλλων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον F. Hollande - Οικονομία και ανεργία οι βασικοί λόγοι

Το 80% των Γάλλων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον F. Hollande -  Οικονομία και ανεργία οι βασικοί λόγοι
Tο ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία ήταν το Μάρτιο 10,6% σε σχέση με το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη που ήταν 11,3%
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία (80%) οι γάλλοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τον πρόεδρο τους F. Hollande με αποτέλεσμα, να δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας του το 2017.
Σε δημοσκόπησε που δημοσιεύτηκε με αφορμή την τρίτη επέτειο της παραμονής του στην εξουσία μέσα στο μήνα, διαπιστώθηκε πως οι κακές επιδόσεις του Hollande στον τομέα της οικονομίας και της ανεργίας τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αντιπαθητικό στους γάλλους.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν "αρνητικά" τη θητεία του Hollande στην εξουσία.
"Οι λόγοι ποικίλλουν", λέει ο Iv Mari Kan, επικεφαλής των πολιτικών δημοσκοπήσεων του CSA, τονίζοντας πως "η έλλειψη επιδόσεων στην οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο, ενάμιση χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας για αντιστροφή της καμπύλης ανεργίας".
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Μάρτιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία ήταν 10,6% σε σχέση με το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη που ήταν 11,3%.
Επιπλέον, η αύξηση της δημοσιονομικής πίεσης και η μείωση της αγοραστικής δύναμης φαίνεται ότι έχουν συμβάλλει εξίσου καθοριστικά στο αρνητικό συναίσθημα.
Ο Hollande έχει ωστόσο επιτύχει την αύξηση του ποσοστού δημοτικότητάς του έπειτα από τους χειρισμούς του των επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο με το 32% των ερωτηθέντων σήμερα να εκτιμά ότι διαθέτει προεδρικές ικανότητες, όπως θάρρος και αποφασιστικότητα.
Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017 αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης