Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία το Πουέρτο Ρίκο - Απορρίφθηκαν τα μέτρα λιτότητας

Ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία το Πουέρτο Ρίκο - Απορρίφθηκαν τα μέτρα λιτότητας
«Όσοι καταψήφισαν θα κληθούν να δικαιολογηθούν για την ανευθυνότητά τους»
Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία έκανε σήμερα το Πουέρτο Ρίκο, καθώς η τοπική κυβέρνηση καταψήφισε νομοσχέδιο, το οποίο περιελάμβανε δέσμη μέτρων για την τόνωση των δημοσίων εσόδων.
Ειδικότερα, με 28 ψήφους εναντίον και μόλις 22 υπέρ, η Βουλή του Πουέρτο Ρίκο καταψήφισε νομοσχέδιο για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, το οποίο περιλαμβάνεται αυξήσεις φόρων και ΦΠΑ.
Σημειώνεται πως η κρατική τράπεζα του Πουέρτο Ρίκο είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο, τότε το δημόσιο πρέπει να «κλείσει».
Ο κυβερνήτης της χώρας, Alejandro Garcia Padilla, μετά την ψηφοφορία, δήλωσε απογοητευμένος, τονίζοντας πως η χώρα εισέρχεται σε περίοδο έντονων κινδύνων.
«Όσοι καταψήφισαν θα κληθούν να δικαιολογηθούν ενώπιον της ιστορίας για την ανευθυνότητά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα επιπλέον έσοδα, τα οποία προβλέπονταν στο καταψηφισθέν νομοσχέδιο, θεωρούνταν απολύτως αναγκαία για την επιβίωση του δημοσίου.
Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου, το επιτόκιο του 20ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο ιστορικό υψηλό του 10,6% , ενισχυόμενος κατά 34 μονάδες βάσης.





Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη Παρασκευή, ο Standard and Poor's υποβάθμισε σε «CCC+» την αξιολόγηση του Πουέρτο Ρίκο, καθώς το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 90% του ΑΕΠ.
Το Πουέρτο Ρίκο υπενθυμίζεται, πως αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης